Hond als Leermeester

Een introductie-workshop voor persoonlijke- en bewustzijnsontwikkeling

We dragen allemaal bepaalde patronen en overtuigingen met ons mee. Deze hebben zich gevormd tijdens onze kindertijd en gevormd en vastgezet in ons verdere leven. Sommige zijn behulpzaam, anderen houden ons tegen. Van deze patronen en overtuigingen ben je je vaak niet eens bewust. Je kunt je bijvoorbeeld het slachtoffer voelen van de omgeving, of je verlangt intens naar goedkeuring / bevestiging of controle. Je bent bv. bang wat andere van jou en je hond zullen denken of zeggen of je bent bang dat jouw hond iets overkomt etc. etc.. Hierdoor ben je niet in staat om jouw hond op een kalme manier te begeleiden.  Als je deze belemmerende patronen, angsten en overtuigingen leert te herkennen en los te laten, geeft dit je de vrijheid te zijn wie jij werkelijk bent en te genieten samen met jouw hond.honden zijn leermeesters

buttonInhoud Introductie-workshop

Dit is een workshop bedoeld om op een laagdrempelige manier kennis te maken met hoe jij  kunt groeien in jouw persoonlijke- en bewustzijnsontwikkeling. Hoe je dichterbij jezelf kunt blijven in situaties waarin (het gedrag van) je hond jou triggert en je onzeker, gestrest, boos wordt of een andere emotie ervaart die niet behulpzaam is bij het begeleiden van jou hond, en waarbij je wilt leren om rustig te kunnen handelen.

Je zult inzichten krijgen in je belemmerende conditioneringen (patronen) die maken dat jij getriggert wordt en niet meer bij jezelf kunt blijven. Je gaat ervaren hoe je deze kunt veranderen c.q.. loslaten. Je gaat de eerste stappen zetten om deze conditioneringen los te laten.

Je krijgt in deze workshop een aantal basisoefeningen Mindfulness, die we onderbouwen met een stukje theorie. Hierdoor wordt je je bewust van je gedrag en patronen. Er worden technieken aangereikt om patronen en belemmeringen die je niet (meer) nodig hebt te doorbreken, zodat je steeds dichter bij jezelf leert blijven. We werken tevens met geleide-meditaties om vanuit je natuurlijke staat met jouw hond en je omgeving om te kunnen gaan.

Je gaat leren het verschil te ervaren tussen het handelen vanuit gewoonte en handelen vanuit Mindfulness. Hierdoor kun je dichter bij jezelf blijven. Wanneer je dicht bij jezelf kunt blijven ben je in staat om jouw hond op een kalme en zelfverzekerde manier te begeleiden. Ook in andere situaties in je dagelijks leven heeft dit een positief effect.

Leer te handelen vanuit je vrije bewustzijn in plaats vanuit gewoonte (conditioneringen)
Ervaar hoe jouw hond reageert op hoe jouw energie is.
Wordt bewust van je gedachten en de invloed hiervan op de relatie met jouw hond

We werken met ervaringsgerichte oefeningen waarbij je met de hond samen gaat ervaren en beleven. Door de oefeningen die aangeboden worden word je je bewuster van jou gedrag en emoties.

Er wordt gebruik gemaakt van technieken uit NLP (Neurolinguïstisch Programmeren) en Mindfulness. NLP technieken en interventies, leiden tot diepe inzichten. Meditaties geven je de mogelijkheid om patronen te gaan herkennen en dichter bij jezelf te kunnen blijven.

 Je gaat naar huis met nieuwe inzichten.
 Je bent je bewust geworden van patronen en overtuigingen die jou tot nu toe hebben belemmerd.
 Je hebt kennis gemaakt met een manier om kalm en zelfverzekerd in het leven te staan en met jouw hond om te gaan.

Samen met je hond is dit pad van bewustzijnsontwikkeling inspirerend en vertrouwd.

Wat we in deze workshop NIET behandelen

De signalen van je hond herkennen
Hoe je je hond begeleid bij bepaald (probleem)gedrag
Over hondencommunicatie en gedrag

Hierin worden ook trainingen gegeven. Wanneer je hierin geïnteresseerd bent, neem dan contact op.

Veiligheid voor de honden

Het is wel belangrijk dat jouw hond (evt. op afstand)  in een ruimte kan zijn met andere honden en mensen. Ook moet hij even in de auto kunnen verblijven om rust te krijgen. Als je hond het prettig vindt kun je een bench meenemen. Er zullen voldoende rustmomenten voor de honden zijn.

Trainers

Deze workshop wordt gegeven door Angelique van Kuijk en Jerome Stoel.

Aantal deelnemers

We werken met maximaal 6 personen met hond.

Nieuwe Data 2015

Data voor september volgen binnenkort

button
Wil je direct een langer traject doen? Klik hier voor meer informatie.

Foto-impressies bekijken?

klik hier voor zaterdag 13 september 2014 ochtend
klik hier voor zaterdag 13 september 2014 middag
klik hier voor zaterdag 11 oktober 2014 ochtend
klik hier voor zaterdag 11 oktober 2014 middag
klik hier voor zaterdag 15 november 2014 ochtend
klik hier voor zaterdag 15 november 2014 middag
klik hier voor zondag 14 december 2014
klik hier voor zaterdag 10 januari 2015
klik hier voor zondag 8 februari 2015 ochtend
klik hier voor zondag 8 februari 2015 middag
klik hier voor vrijdag 8 mei 2015
klik hier voor vrijdag 19 juni 2015

Investering

Deze workshop bieden we aan tegen een introductieprijs van € 49,50
Dit is inclusief b.t.w., biologische koffie  en thee.

Locatie

De workshop wordt gegeven in een prachtige, sfeervolle locatie aan de rand van de bossen van Lage Vuursche, waar we de beschikking hebben over een grote binnenruimte en een groot buitenterrein.

Adres:
De Oude Stal (gelegen bij de Charlotte Hoeve op landgoed Pijnenburg)
Biltseweg 39
3763 LD  Soest

IMG_3808

button