• Marian van Gerven

  Ik heb al eerder een puppycursus bij Angelique gevolgd en ben naar seminars van Turid Rugaas geweest, dus de theorie was mij grotendeels bekend.
  Toch was het verhelderend hoe mijn emoties van invloed zijn op het gedrag van mijn hond en op onze relatie.
  Ik vond het prettig om te bespreken hoe ik de theorie in de praktijk kan toepassen.
  Mijn dank aan Angelique en aan de deelnemers, die ook bereid waren om hun inzichten te delen.

 • Charien

  Deze cursus kan ik aanbevelen als je aan een goede relatie met je hond wil werken. Je leert niet alleen het gedrag van je hond beter te begrijpen maar ook wordt je je meer bewust van je eigen emoties en gedrag in relatie met je hond(en)

  Zelf heb ik er de individuele lessen bij gedaan zodat de theorie direct en begeleid in de praktijk toegepast kon worden bij enkele struikelpuntjes.
  Het is erg leuk te merken dat honden echt reageren op wat jij uitstraald!

 • Willem Dahlhaus

  Motiverende cursus waarbij aan de hand van herkenbare voorbeelden er een heldere blik word gegeven van hoe je hond denkt en hoe je hiermee je voordeel kan doen om het optimale uit je relatie met je huisdier te halen

 • Lydia Bol

  Bijzonder inspirerende en ook boeiend gebrachte cursus waarin de nadruk ligt op inzicht krijgen in het gedrag van honden en de rol die jij als hondenbaasje daarin speelt. Super aanrader voor iedereen die een vertrouwensrelatie met zijn hond wil opbouwen en samen met de hond het max eruit wil halen!

 • Jet Ros

  Zou graag komen, lijkt me verse link interessant. Jammer dat het zo ver weg is…..ik Moët uit Belgie komen. Enige kans dat deze training ook in bv Brabant wordt gehouden?

  • AngeliquevK

   Helaas Jet. Deze training wordt niet in Brabant gehouden.

 • Marielle

  How 2 talk 2 dogs is een echte aanrader. Naast de theorielessen heb ik ook de individuele lessen erbij genomen. Dit voor het totale plaatje wat ik als erg fijn heb ervaren. Zo heb je direct feedback op wat je ziet en doet en of dit ook klopt. Al vrij snel herken je de signalen en zo dus ook de communicatie van honden onderling. Je kunt hier dan als mens veel makkelijker op anticiperen. Wat je weer meer zekerheid geeft omdat je weet wat je doet.
  In deze korte tijd is mijn hond al een stuk rustiger geworden doordat ik hem beter begrijp. Mijn hond is niet lastig maar heeft veel last van stress. In plaats van hem te begeleiden corrigeerde ik mijn hond voor zijn gedrag.
  Gelukkig heb ik van Angelique geleerd hoe je beter naar je hond kunt kijken om hem beter te begrijpen. Ik ben heel blij dat ik deze cursus heb gevolgd.
  Buiten dat de cursus erg leerzaam en leuk is bouw je nu een echte gelijkwaardige band op met je hond!

 • Mariska Hoogland

  Als ik gecommandeerd word dan reageer ik ook geirriteerd en doe ik hoogstwaarschijnlijk iets anders. Als ik iets fout doe dan wil ik graag opbouwende kritiek en niet afgestraft worden. Positieve stimulans zorgt dat ik het een volgende keer beter doe.
  Waarom zou dat voor mijn hond anders zijn?
  Ik voelde mij niet oke bij de dominantie theorie die helaas nog veel gehanteerd wordt. Ik heb helaas dat ook bij Karel mijn teckel toegepast, toen ik niet beter wist. Gefrustreerd werd ik ik ervan omdat ik merkte dat het niet werkte en voor mijn gevoel niet klopte. Mijn hond is niet dominant en agressief, hij is lief, aanhankelijk, ondeugend en ook helaas wat angstig van aard. De angst werd alleen maar groter met alle adviezen gebaseerd op de dominatie theorie.

  Nu weet ik beter door de training van Angelique. Leer ik over kalmerende signalen de communicatie tussen honden onderling en met mij. Natuurlijk leiderschap, ouderschap, persoonlijke zone en dat basisbehoeftes a la pavlov die wij mensen kennen ook voor Karel gelden.

  Eindelijk een training waar ik iets mee kan en wat past bij hoe ik met Karel wil omgaan. Ik ben er nog niet want ik moet nog leren met karel te ‘praten’, maar herkenen en (h)erkenning is er, de eerste stappen zijn gezet.

  De training How2talk2dogs is een echte aanrader voor iedereen die maatjes wil zijn met zijn hond ipv de baas!

 • Els Sierat

  Als alle hondenbezitters deze cursus zouden volgen, zouden er veel
  misverstanden de wereld uit zijn en zouden zowel de honden als hun
  “baasjes” veel meer van elkaar kunnen genieten met wederzijds begrip
  naar andere honden en hun eigenaren. Oude (dominantie) theorieen zouden
  voorgoed verdwijnen en onze honden zouden begrepen worden en de kans
  krijgen op een natuurlijke wijze de evenwichtige hond te worden die wij
  wensen.

  Juist ook omdat de cursus zonder hond is kun je de theorie
  en de daarbij toepasselijke filmpjes beter verwerken. Het met elkaar
  delen van ervaringen en feedback vond ik zeer zinvol. Ik heb handvaten
  gekregen om elke keer als het nodig is op terug te vallen. Stilstaan:
  kijk naar je hond (begrijp je hond)en doe wat op dat moment nodig
  is(technieken), vanuit rust, vertrouwen en zelfverzekerdheid
  (leiderschap). En het mooist van alles is dat het direct een positieve
  uitwerking heeft op onze hond!
  Angelique bedankt!

 • Karin Rood

  Ik heb met veel plezier de cursus gevolgd. Er waren veel leermomenten, die ik in de praktijk probeer toe te passen. Veel dingen waren toch weer nieuw voor mij, ondanks ik al een aantal jaren honden heb gehad, en dacht dat ik het toch al aardig door had. Super leerzaam !! Angelique geeft op een erg prettige manier de training , het waren 3 leuke en leerzame avonden !

 • Ik kan me alleen maar aansluiten bij alle lovende woorden hierboven gesteld over de cursus How2Talk2Dogs..boeiend, inspirerend en zelfreflecterend..een echte aanrader voor iedere hondeneigenaar.. De manier van lesgeven is ook erg belangrijk. Angelique bezit de eigenschappen om helder, eerlijk en verdiepend te vertellen. Haar manier is echt uniek in zijn soort. Ik ben in ieder geval heel erg blij dat Kangani op mijn pad is gekomen, Angelique je bent een bijzonder mens !

 • Gert

  De cursus How2Talk2Dogs, heeft mij erbij bepaald dat je ook een relatie met je hond kan/moet opbouwen en dat je van daaruit een beter luisterende hond krijgt. Ook heb ik geleerd hoe ik mijn hond kan begeleiden om hem zelfverzekerd andere honden te benaderen zonder dat hij lomp bovenop een andere hond springt, respect voor een andere hond kan je je hond leren. Sleutel is wel dat je zelf wilt leren, het begint bij de baas, de hond volgt wel als je hem om een hondse manier behandeld.

  Angelique nog veel suc6. Ook je aanpak van de cursus (alle zintuigen gebruiken) Iets zien, Iets doen(voelen), luisteren en kennis delen. Ik wil ook mannen oproepen naar deze cursus te gaan.

 • alena

  How2talk2dogs is geweldige training. Zelf heb ik geleerd hoe honden met elkaar omgaan; wat is normaal in spel; wanneer kan ik het stoppen of zelf dingen voorkomen door lichaamstaal te herkennen. Wat ik bijzonder ervaring vond dat mijn hond is mijn spiegel; dat je in stappen moet denken en niet meteen eind resultaat verwachten; dat je zonder correctie meer bereikt allen kost het meer tijd en geduld! Maar het is het waard. Ik zou leuk vinden als Angelique vervolg geeft aan deze training.

 • Mickey van der Laan

  In maart deze training gevolgd, nadat ik al eerder de puppycursus bij Angelique heb gedaan. Ik vond de training ‘zonder hond’ heel nuttig. Ik kan nu beter de signalen van onze hond en andere honden herkennen en weet ook beter hoe ik er dan op kan reageren en hoe ik onze pup daarbij kan ondersteunen. Ook was het weer een goede spiegel voor mijn eigen gedrag naar de hond toe en wat ik haar daardoor onbewust leer. ( en soms dus ook weer af moet leren…). Ik heb Angelique ervaren als een hele rustige, authentieke en duidelijke trainer, die ook haar kennis van het coachen van mensen mooi integreert met haar uitgebreide kennis van en ervaring met het gedrag van honden.
  Angelique: dank je wel voor de waardevolle training!

 • Ik heb met veel plezier deelgenomen aan deze cursus, hoewel ik toch al veel werk met kalmerende signalen heb ik hier een heleboel nieuwe dingen gehoord die ik nu ook weer toepas in de omgang met mijn eigen honden en ook in het les geven. Echt een aanrader voor iedere hondeneigenaar!

 • Ik wil de training zeker aanbevelen aan anderen, zeker aan mensen die toe zijn om met een andere blik met hun hond om te gaan en graag hun hond beter willen begrijpen. Hoewel ik persoonlijk al het een ander over kalmerende signalen heb geleerd was deze training toch weer een echte eye-opener omdat je door de ervaringsoefeningen geleerd wordt om je meer te verplaatsen in de hond, en eerder de signalen op te pikken zodat je je hond nog beter kunt lezen en bepaalde situaties beter kunt interpreteren/overzien.

 • Anneke Kuijper

  De training “How2Talk2Dogs” is erg leuk en leerzaam om te volgen, zelfs als je denkt alles al te weten. Je leert anders te kijken naar je hond, maar vooral ook naar jezelf . De lessen zijn afwisselend (theorie, filmpjes/foto’s, toelichting, oefeningen): de avond vliegt om. Na de training is geen wandeling meer hetzelfde en bekijk je je hond op een heel andere manier!

 • AJK

  Zeer veel geleerd van deze cursus, een echte eye opener!

  Dankjewel Angelique!

 • Bep den Hartog

  Wat ben ik blij dat ik deze cursus gedaan heb. Ik was al tot de conclusie gekomen dat ik geen 100% start heb gemaakt met mijn hond en ik was al gaan werken aan een andere manier van met hem omgaan. Veel gelezen (John Bradshaw, Turid Rugaas, Patricia McConnell) en de seminar van Angelique gevolgd en ik had al het idee dat ik nu op de goede weg was.
  Deze cursus heeft mijn idee bevestigd, ik heb er heel veel van geleerd en ik zie al zo veel terug in het gedrag van mijn hond. Het is echt waar: als je zelf verandert, verandert je hond mee.
  Het waren gezellige avonden, maar vooral leerzaam. Een prima stuk theorie om thuis nog heel vaak na te lezen en heel veel erg illustratieve filmjes en foto’s en natuurlijk de enthousiaste en kundige uitleg van Angelique. Zeer de moeite waard!!!

 • Absoluut een aanrader deze cursus. Ik ben al jaren betrokken bij de opvoeding van honden en ik wist dat we niet meer vanuit ‘dominantie’ denken… maar hoe denken we dan. Angelique, enorm bedankt voor de ontzettend leuke en leerzame cursus. Jammer dat we er zo ver voor moesten rijden.
  Leuk om alle anderen te horen over hun honden en hun ‘problemen’ van anderen leer je net zoveel als van jezelf. Fijn om te weten dat ik het niet helemaal ‘verkeerd’ doe. En met de dingen die beter kunnen zijn we natuurlijk aan de slag gegaan…

  Grtz Hanny

 • De cursus How2Talk2Dogs is uniek in zijn soort. Het biedt de mogelijkheid om dieper op de kennis over honden in te gaan zodat de omgang met je hond (nog) beter wordt. Vooral de avond over leiderschap ben ik nog nergens in die vorm tegengekomen en geeft goede inzichten die je relatie met je hond ten goede komen.