Sociale Wandelingen

Bouwen aan jullie band en aan de sociale vaardigheden van jouw hond

Sociale wandelingen zijn bedoeld om honden onder begeleiding sociale interactie te laten hebben. Ik begeleid jou als eigenaar hoe je jouw hond zo begeleid dat hij/zij (beter) leert omgaan met andere honden. Of van zijn angst voor andere honden af kan komen. Ook wanneer jouw hond al heel sociaalvaardig is, zal hij genieten van het contact in de groep. Contact met andere honden is essentieel. Het lopen in een groep is voor de honden heel vertrouwd en veel fijner dan allemaal verschillende honden tegenkomen in het bos.

Sociale interactieHet is een leuke en leerzame manier om intensief met je hond bezig te zijn.

Tijdens de wandelingen zullen we afwisselend zoek- en speurspelletjes doen en krijg je oefeningen aangeboden om je hond (en jezelf) te laten ontspannen.

Het effect voor de hond

  1. Het versterkt het zelfvertrouwen van de hond.
  2. Honden worden sociaalvaardiger in contact met andere honden.
  3. Het versterkt de relatie tussen hond en eigenaar.

Het effect voor de eigenaar

  1. Meer inzicht in de communicatie tussen honden onderling.
  2. Beter observeren van de lichaamstaal en behoeften van je hond.
  3. Weten wanneer en hoe je jouw hond moet begeleiden, zodat hij vertrouwen in je krijgt / je voorkomt dat de situatie uit de hand loopt of je hond teveel stress opbouwt.

De wandelingen worden gegeven in een klein groepje van maximaal 5 honden. Er kunnen meerdere eigenaren met de hond meelopen. Je kunt ook (af en toe) zonder hond meelopen, ook hier leer je veel van wat je weer kunt toepassen in het dagelijks leven met jouw hond.

Lopen honden los of aan de lijn?

De honden lopen in principe aan de lange lijn (min. 5m). We zorgen ervoor dat de honden zich veilig voelen en dat er onderling vertrouwen ontstaat. Wanneer honden elkaar beter kennen kan het voorkomen dat de honden los kunnen, dit is echter niet het doel!

Dag en Tijd

De wandelingen worden bij genoeg animo gegeven. Dit kan op verschillende dagen. Wanneer je je aanmeld ontvang je een mail via afspreken.nl met de mogelijke data van die maand. Je kunt hier aangeven wanneer je mee wilt lopen. Wanneer er minimaal 3 mensen op dezelfde dag/tijd kunnen plan ik een wandeling in. Je ontvangt dan een aparte bevestigingsmail.

Vervolgens krijg je aan het eind van elke maand een mail met mogelijkheden voor de komende maand.

Locatie

Omgeving Garderen/Putten

Kosten

€ 17,50 per keer of een 5-rittenkaart voor € 75.

Aanmelden

Om aan deze wandelingen mee te kunnen doen, moet je eerst de basiscursus “Samen op Pad” gedaan hebben. Klik hier voor meer informatie.

NB. Wanneer jouw hond agressief reageert op andere honden, is het afhankelijk van de mate van agressie wellicht eerst nodig om een individuele gedragsbegeleiding te volgen. We werken dan toe naar het meelopen in een groep. Neem hiervoor even contact met mij op.